Concert: Slag om de Residentie

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag en de Regionaal Militair Commandant West-Midden hebben het genoegen u en een introducé(e) uit te nodigen voor het concert ter herdenking van de ‘Slag om de Residentie’ door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op woensdagavond 8 mei 2024 in theater Amare in Den Haag.

Het concert is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag, de Garderegimenten Grenadiers en Jagers, Fuseliers Prinses Irene en de Regionaal Militair Commandant West-Midden. De Grenadiers en Jagers hebben een belangrijke rol gespeeld bij de Slag om de Residentie op 10 mei 1940. Militairen van de Prinses Irene Brigade trokken op 8 mei 1945 als eerste bevrijders Den Haag binnen.

Aan de hand van de verhalen over twee verzetshelden, gegoten in een multimediavoorstelling laten we zien dat er toen, maar ook nu situaties op ons afkomen die soms moeilijk in het moment te beoordelen zijn. De lijn tussen goed en kwaad is immers dun. De voorstelling wordt omlijst door muziek van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van majoor Frans Aert Burghgraef. Zangsoliste Emma Kok zal het programma vocaal invullen en journalist Tako Rietveld neemt u mee in het verhaal van de voorstelling.

Woensdag 8 mei – 20.00 uur
Entree: Gratis (vooraf aanmelden verplicht)

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Info: www.amare.nl