Concert: Mijn Zwervend Hart

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 8 mei 1945 kwamen de eerste legervoertuigen met Canadese soldaten Den Haag binnenrijden en de bevrijding was een feit. 75 jaar later vieren wij deze bevrijding. Op 19 april staat het DiamantTheater in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Tegelijkertijd staan wij stil bij de universele zoektocht van de mens naar vrijheid. Speciaal voor deze dag gaat Stichting 3 maart het DiamantTheater aankleden.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

In dit theaterconcert vertelt Nadja Filtzer haar familiegeschiedenis. In 1928 vluchtte Nadja’s Joodse oma voor de pogroms die onder het bewind van Stalin plaatsvonden. Vanaf de Oekraïne, via Parijs en New York belandde zij in Mexico. Daar groeide haar vader op. De zoektocht naar vrijheid van haar voorouders, drukt een stempel op alle generaties in de familie.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische klezmer, Amerikaanse jazz, en Russische & Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader Luis Filcer, foto’s van haar opa Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet. Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.
Met zelfrelativering en humor bevrijdt Nadja zich van familie-trauma’s en droomt over een betere wereld.

Na de voorstelling is er een ‘Meet, eat & greet’ en gaan we met elkaar in gesprek. Schuif aan bij een van de tafels en praat met mensen die als vluchteling hier aankwamen, in het verleden en recentelijk. Wat betekent vrijheid voor jou en voor hen? Tijdens het gesprek snijden wij een ‘vrijheidstaart’ aan en kunnen we genieten van heerlijke hapjes uit verschillende wereldkeukens die geserveerd worden door Lichtpuntjes van Mariahoeve.

Zondag 19 april – 15.30 uur
Entree: Normaal €15,00 | Ooievaarspas €7,50

DiamantTheater
Diamanthorst 183
2592 GD Den Haag

www.diamanttheater.nl