Concert: Kleinste Bevrijdingsfestival

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Elk jaar organiseert de Haagse muzikant Patrick Lejewaan bij Het Prijspaleis aan de Terletstraat in Den Haag een eigen mini-concert op of rond 5 mei. Lejewaan was jarenlang eigenaar van de tabakswinkel.

Dit jaar zijn er tussen 12.00 en 17.00 uur optredens op het pleintje. Tijdens dit ‘Kleinste Bevrijdingsfestival van Nederland’ treden vooral beat- en rockartiesten uit Den Haag en omstreken op.

Het programma (ovb) is als volgt:

12.00 uur: Dayo & Roy Croes, met Patrick Lejewaan (toetsen) en Rooie Ruud (drums).
13.00 uur: Frenk van Meeteren & friends, met Milko Lippe (drums).
14.00 uur: Bluezofeel met o.a. Ben Berendsen, Marius Bos en Joaquin Lorenzo.
15.00 uur: Estafette Sessie met o.a. David Weersma, Susanne de Rooij, Sharam Masroor, Leo Unger, Willem Augustijn, Roy Croes, Milko Lippe, Rooie Ruud, Patrick Lejewaan, Michael Eschauzier, Ron Lezer en Peter Wassenaar.

Het Prijspaleis aan de Terletstraat is gevestigd op een steenworp afstand van de plek waar de legendarische rockband Golden Earring is opgericht. In het verleden waren er dan ook regelmatig verrassingsoptredens van (oud-)leden van de Earring tijdens het Kleinste Bevrijdingsfestival. iets verderop in de straat is in 2017 een geveltekst aangebracht, met een deel van het Golden Earring-nummer ‘Back home’.

Zondag 5 mei – 12.00 uur
Entree: Gratis

Het Prijspaleis
Terletstraat 23
2573EW Den Haag