Concert: DakhaBrakha uit Oekraïne

Geplaats door Gerard van den Ijssel

DakhaBrakha gaf al meer dan 500 concerten en optredens en nam deel aan tal van internationale festivals zoals Glastonbury, Lowlands en Sziget. Een cultfenomeen in Oekraïne, dat aantrekkelijk is voor een veeleisend publiek van goed geïnformeerde fans die houden van hun strijdbare geluid, dat veel rituele tribale ritmes en uitzinnige, soms ruisende zang omvat.

DakhaBrakha speelt over de hele wereld om Oekraïne te steunen: ze brengen een verslag vanaf de frontlinie, evenals een boodschap van verzet en hoop, een verlangen naar vrijheid en liefde en verdriet om de dood – allemaal onderwerpen waar de traditionele Oekraïense cultuur vol van is.

Na eerst vooral geëxperimenteerd te hebben met Oekraïense volksmuziek verwerkt de band tegenwoordig hedendaagse elektronische in hun muziek. Ze gebruiken deze elementen om een helder, uniek en onvergetelijk geluid te creëren. Ze hopen zo het volle potentieel uit de Oekraïense melodieën te halen, door de nieuwe generatie, in Oekraïne zelf én in de rest van de wereld, bewust te maken van Oekraïense muziek en ervan te leren houden. Begeleid door traditionele instrumenten uit verschillende landen maakt het krachtige stembereik van het kwartet een transnationaal geluid dat geworteld is in Oekraïense cultuur.

Donderdag 9 mei – 20.00 uur
Entree: €11,00 tot €30,00

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Info: www.amare.nl