Concert: Coba Bevrijdt XL

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Liedjesprogramma bij de viering van 75 Jaar Vrijheid. Verwacht van Coba; swingende jazz, nostalgie en prachtige nummers vol melancholie.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

In ‘Coba Bevrijdt!’ brengt de Haagse Coba haar publiek in de stemming met liedjes over de mobilisatie, de oorlogsjaren, de bevrijding en de wederopbouw. Liedjes uit roerige tijden die wat lucht brachten in alle onzekerheid en verdriet en die zorgden voor de nodige afleiding, plezier en optimisme. Ook Dietrich ontbreekt niet in dit liedjesprogramma dat bovenal een vrolijke insteek heeft. Coba viert tussen de bedrijven door namelijk ook haar eigen vrijheid.

Coba en haar drie Cobets brengen in het Omniversum een uitgebreide versie van hun liedjesprogramma met muzikale en literaire vrienden. Schrijfster Yvonne Keuls vertelt hoe ze als dertienjarig meisje de bevrijding beleefde in Den Haag. Schrijver/journalist Danny Verbaan vertelt over zijn nieuwe boek ‘Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog’ aan de hand van veel nog onbekend foto- en filmmateriaal. Fanfarecorps ‘ Kunst voor het Volk’ speelt de sterren van de hemel met een speciaal bevrijdingsrepertoire.

Donderdag 23 april – 20.15 uur
Entree: €17,50

Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

www.omniversum.nl