College: De Macht van Noord-Korea

Geplaats door Gerard van den Ijssel

College van hoogleraar Remco Breuker over hoe Kim Jong-un de onvrije wereld mogelijk maakt.

De Oekraïne-oorlog en de oorlog in Gaza en Israël hebben de wereldpolitiek voorgoed veranderd. In beide oorlogen speelt Noord-Korea door haar technologie en wapens een cruciale rol. Hoe is Noord-Korea de fabriek van de onvrije wereld geworden? En wat doen deze successen met de militaire ambities van Kim Jong-un zelf?

In ‘De Geopolitieke Macht’ van Noord Korea analyseert Breuker de groeiende invloed van Noord-Korea op het wereldtoneel. Hoe werd Kim Jong-un de actiefste bondgenoot van Poetin? En wat staat de wereld nog te wachten nu Noord-Korea steeds invloedrijker wordt?

In zijn college duikt Breuker ook in de gevolgen voor de eigen regio. Is Kim Jong-un uit op een conflict met Zuid-Korea? En hoe kan Seoul nog rekenen op steun als Trump verkozen wordt? Op deze avond hoor je alles wat je moet weten over de groeiende invloed van Noord-Korea op de wereldpolitiek.

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van De B.V. Noord Korea en De Koreaanse Golf. De moderator van de avond is presentator en journalist Annette van Soest.

Maandag 15 april – 19.30 uur
Entree: €15,00 tot €17,50

Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag

Info: www.nieuwspoort.nl