Cartoonexpositie: Just Speak!

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Van 3 tot en met 20 mei is in het Atrium van het stadhuis in Den Haag de expositie ‘Just Speak!’ van The Cartoon Movement te zien, die onderdeel uitmaakt van Hague Justice Week en de Haagse Vrijheidsweken.

Rechtvaardigheid voor iedereen kan alleen bereikt worden als we de vrijheid hebben om ons uit te drukken in vreedzame en inclusieve gemeenschappen, waar ieders stem meetelt. Bij het oplossen van elk conflict is een focus op rechtvaardigheid noodzakelijk. Beelden hebben de kracht om op een slimme, grappige en informatieve manier belangrijke boodschappen uit te dragen, en dat is precies waar deze expositie over gaat. Ideeën over vrede en recht van de jongste generatie zijn omgezet in professionele cartoons, gemaakt door mensenrechtencartoonisten van over de hele wereld.

Bezoek de expositie ‘Just Speak!’ van The Cartoon Movement in het Atrium Den Haag om de stem van jongeren over de hele wereld te bekijken. The Cartoon Movemement is een wereldwijd platform dat meer dan 700 professionele cartoonisten verbindt met de volgende generaties. Ten grondslag aan deze expositie ligt de stem van jongeren van over de hele wereld. Aan de hand van een competitie werden studenten uit Den Haag en de rest van de wereld gevraagd naar hun ideeën over hoe gerechtigheid te bereiken tijdens conflicten in hun deel van de wereld. Wat zijn hun gedachten over hoe problemen kunnen worden voorkomen of hoe ze vreedzaam kunnen worden opgelost? De jongeren werden opgeroepen hun creativiteit te gebruiken om hun ideeën vorm te geven middels cartoons. Deze tekeningen werden vervolgens gedeeld met het professionele cartoonistennetwerk van The Cartoon Movement. Zij kozen de beste, meest inspirerende ideeën en verwerkten deze tot professionele, redactionele cartoons.

3 tot en met 20 mei 2022
Maandag t/m woensdag en vrijdag: 07.00 tot 19.00 uur | donderdag: 07.00 tot 21.30 uur | zaterdag: 09.30 tot 17.00 uur
Entree: Gratis

Atrium Den Haag
Spui 70
2511BT Den Haag

www.atriumcityhall.nl
www.cartoonmovement.com

Illustratie: Miguel Morales Madrigal (Cuba)