De Voormoeders van Suze Zijlstra

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Onder begeleiding van host Rosanne Schot lezen we verschillende feministische boeken en gaan met elkaar het gesprek aan. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 mei en het geselecteerde boek is De Voormoeders – een verborgen Nederlands-Indische familiegeschiedenis van historica Suze Zijlstra

Zijlstra dook de archieven in op zoek naar haar voormoeders. Haar persoonlijke familiegeschiedenis en reizen door Indonesiƫ wisselen af met de verhalen die ze ontdekte buiten de officiƫle geschiedschrijving. Het verhaal geeft inzicht in de veranderende positie van vrouwen, de koloniale samenleving waarin zij leefden en de effecten van deze beladen geschiedenis. Niet voor niets werd het boek geselecteerd door NRC als een van de beste boeken van 2021.

Rosanne is al leesverslaafde sinds groep 3. Haar passie voor verhalen leidde tot een studie geschiedenis en het oprichten van de boekenclub Ontspoorde Feministen. Ze is daarnaast medeoprichter van Feministische Evolutie Leiden, moderator en publiceert opinies en essays.

Woensdag 3 mei – 18.30 uur
Entree: Gratis

Centrale Bibliotheek (2e verdieping)
Spui 68
2511 BT Den Haag

Info: www.bibliotheekdenhaag.nl
Aanmelden: www.eventbrite.nl