Bevrijdingsfestival in Top 10 populairste evenementen van Nederland

De veertien officiële Bevrijdingsfestivals hebben een plek gekregen in de Top 10 van populairste evenementen van Nederland. Dat blijkt uit het Evenementen Merkenonderzoek 2018 van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

DEN HAAG-BEVRIJDINGSFESTIVALDe lijst wordt aangevoerd door de Vierdaagse Nijmegen. Pinkpop staat op de tweede plek in de Top 10, gevolgd door Sail Amsterdam. Er staan verder geen Haagse evenementen in de Top 10.

De ranglijst is samengesteld aan de hand van drie factoren: naamsbekendheid, waardering en binding met het evenement. Voor het onderzoek heeft Beerda 1.600 mensen ondervraagd. Eerst werd de spontane bekendheid van de Nederlandse evenementen onderzocht. Daarna werd voor de vijftig meest genoemde evenementen in detail navraag gedaan naar de merkkracht en het imago.

Malieveld
Sinds 2011 heeft Den Haag ook een officieel erkend Bevrijdingsfestival, na eerst enkele jaren een 5 Mei Festival te hebben gehad. In 2013 werd het Bevrijdingsfestival Den Haag voor het eerst gehouden op het Malieveld. Dit jaar trok het evenement 80.000 bezoekers.