Bevrijdingsfestival Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Uiteraard maakt ook het Bevrijdingsfestival Den Haag onderdeel uit van de Haagse Vrijheidsweken. Op vrijdag 5 mei 2023 is er een indrukwekkend programma met lezingen, stand-up comedy, een Vrijheidscollege en natuurlijk ook héél veel muziek. Voor het eerst vindt het festival niet alleen op het Malieveld plaats, maar ook in het naastgelegen Provinciehuis.


Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld, met optredens van onder anderen ABBA Fever, Jett Rebel, Jeangu Macrooy, Froukje, Rolf Sanchez, ADF Samski, Dopebwoy en Housequake (met dj’s Roog en Erick E).

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is nadrukkelijk méér dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Dit jaar vindt het inhoudelijk programma voor het eerst plaats in het onlangs gerenoveerde Provinciehuis. Op het Vfonds Podium in het Provinciehuis treden onder meer jonge Haagse dichters op. Ook is er een Vrijheidscollege met Natascha van Weezel, een interview door Ron fresen met Hans Jaap Melissen (Journalist voor de Vrede 2023) en een optreden van het stand-up comedygezelschap Puur Gelul met onder meer Paula Udondek, Maarten Spanjer en Derek Otte.

Nieuw dit jaar is een grote ontvangst van honderden (jonge) veteranen die op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen het Bevrijdingsfestival Den Haag bezoeken en een eigen area op het Malieveld hebben om elkaar te ontmoeten. Het concert van de tributeband ABBA Fever wordt door de burgemeester speciaal aangeboden aan de veteranen, als dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid, in Nederland en elders in de wereld.

Verder kan je op het Malieveld terecht bij de HI The Hague Student Experience waar onderwijsinstellingen en studentenverenigingen zich presenteren en de hele dag Haagse dj’s draaien. Andere vaste onderdelen op het festival zoals het Plein van de Vrijheid, de festivalmarkt, de Haags Hiphop Centrum Area, de zweefmolen en een terrein met kinderactiviteiten keren ook weer terug op het Malieveld.

Vrijdag 5 mei – 12.00 tot 23.00 uur
Entree: Gratis

Malieveld en Provinciehuis Zuid-Holland

Info: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl