Beleef het in het Haagse Bos

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens deze editie van het culturele evenement ‘Beleef het in het Haagse Bos’ vindt ook een presentatie plaats van het boek ‘Theodoor’ van Jasmijn Derckx waarin het bombardement op Bezuidenhout een belangrijke rol speelt.

‘Beleef het in het Haagse Bos’ is een regelmatig terugkerend cultureel festijn met muziek, dans en literatuur. Het thema van deze editie is ‘Vier de Lente – Bosdieren’.

Maak een cultureel rondje bij de grote Bosvijver en geniet onder meer van optredens van Dansatelier Den Haag, het tienkoppig blazersensemble VrijdagAvondBlazers, Duo Achterom, violiste Eva, zang van de Borrelnootjes, Salsa Prisiri, Kunstpost, Tuinen van Mariahoeve, IVN, Haagse Vogelbescherming, diverse workshops en een excursie van de boswachter.

Theodoor

‘Theodoor’: een toegankelijke historische roman. De wereldgeschiedenis gezien door de ogen van drie generaties van de internationale familie Van Ravenswaaij. Op basis van een van de grootste brievencollecties van Den Haag reconstrueerde auteur Jasmijn Derckx haar historische roman ‘Theodoor. Arts in de Verenigde Staten, Nederlands-Indië en Den Haag (1888-1961)’. Tijdens het bombardement op Bezuidenhout was hij als huisarts aanwezig en werd zijn huis op de Laan van Nieuw-Oost Indië totaal verwoest.

Meld je van tevoren aan voor deze activiteit. Stuur een mail naar natuurlijknicole@gmail.com met je naam en keuze tijdslot (vanaf 14.00 uur of vanaf 15.00 uur).

Zondag 24 april – 14.00 tot 16.30 uur
Entree: Gratis

www.natuurlijknicole.com