21.45-23.00 BILLY THE KIT

Joost Seilberger, beter bekend als Billy the Kit, is een levende legende en een echte rockster die de scene stormenderhand heeft veroverd. Met Top 40-hits en optredens op grote podia op verschillende continenten, van Nederland tot de VS en van Panama tot Tsjechië, kent de reis van Billy the Kit geen grenzen. In zijn indrukwekkende repertoire vind je een MTV Awards anthem, spannende tournees naast Hardwell en Martin Garrix en tracks uitgebracht op het label van Tiësto.

Maar al dit succes heeft ook een keerzijde gehad. In 2019 werd Joost geconfronteerd met een flink aantal uitdagingen en worstelingen. Hij nam wat vrije tijd om zijn verleden op te ruimen en aan zichzelf te werken. Niemand wist of hij ooit zou terugkeren, maar raad eens? Hij kwam terug! En het wordt groter, beter en sterker dan ooit tevoren!

Billy kwam niet alleen terug voor de muziek; maar ook om een ​​verschil te maken. Hij deelt moedig zijn eigen strijd tegen de drank en drugs en is een baken van hoop geworden voor anderen die tegen hun demonen vechten. Zijn reis heeft hem onbedoeld tot een rolmodel gemaakt. Maar dat is niet alles. Billy maakte documentaireserie voor Videoland en spreekt regelmatig op internationale muziekconventies over alle aspecten van de dj-scene en geestelijke gezondheid.

Met een onvoorwaardelijke passie voor muziek startte Billy het eigen label Rise Recordings in samenwerking met ADA music en Warner Music. ‘Thinking about you’ was de eerste release en werd ondersteund door collega’s als Sam Feldt en Blasterjaxx. Zijn tweede release ‘I got you’ is een persoonlijk verhaal over het delen van strijd, vriendschap en elkaar steunen, vooral in uitdagende tijden. Het nummer is gekozen als anthem van de Yes We Can Clinics, waar Joost workshops geeft mensen die aan het begin staan van hu strijd tegen verslavingen, gedrags- en of psychische problemen. Rise Recordings is vastbesloten om vanuit sociaal perspectief een verschil te maken; voor elk nummer dat wordt uitgebracht, doneert het label een percentage van de omzet aan verschillende goede doelen.

Met frisse motivatie introduceerde Billy the Kit het nieuwe concept ‘Rock and Rave’, waarbij hij rock- en dansmuziek combineert. Elke maand verscheen een nieuwe track. Tijdens zijn comebacktour deed hij een aantal indrukwekkende slotshows bij concerten met headliners als Goldband, Di-rect en anderen. Voor dit jaar staan wereldwijd weer vele tientallen optredens gepland, te beginnen op zondag 5 mei op het Bevrijdingsfestival in hometown Den Haag.

Billy The Kit is uniek in zijn soort. Een levende Nederlandse legende. Zijn verhaal is er een van veerkracht, zelfontdekking en de onverslaanbare kracht van muziek. Dus, zorg dat je klaar bent om mee te feesten en Billy the Kit jouw wereld te laten rocken. Deze epische reis wil je niet missen. | www.instagram.com/djbillythekit/

Sena Performers Stage