21.00-21.45 FVO (PRINS FLORIS VAN ORANJE)

Floris van Oranje is een gepassioneerde muziekliefhebber met een indrukwekkende achtergrond in de muziekwereld. Zijn muzikale reis begon toen hij tijdens zijn schooljaren drumde en zijn passie voor muziek ontdekte. Als student zette hij zijn eerste stappen als dj in de beroemde club Nexus in Leiden. In de jaren ’90 draaide hij daar wekelijks op zijn vaste avond en ook op verschillende feesten, waarbij hij nog werkte met vinyl, zonder loops of bpm-weergave.

In de Nexus ontmoette Floris ook Armin van Buuren, met wie hij altijd een warme band heeft behouden. Na zijn studententijd verdween zijn hobby naar de achtergrond en lag de aandacht meer op zijn gezin en op het zakenleven. Het was pas toen zijn oudste dochter op haar achtste verjaardag, in 2015, een discofeestje wilde geven en haar vader als dj vroeg, dat Floris het draaien weer oppakte. Sindsdien is hij regelmatig te vinden in verschillende (buitenlandse) clubs, waar hij voornamelijk tech house draait.

In 2022 nam Floris het initiatief voor een grootschalig muziekfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de Covid-pandemie. Het succes van dit gratis evenement voor duizenden zorghelden beschouwt hij als een buitengewoon hoogtepunt in zijn carrière.

Floris van Oranje is de vierde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij is lid van de Nederlandse koninklijke familie maar niet van het Koninklijk Huis. | www.instagram.com/florisvanoranje

Sena Performers Stage