18.45-19.30 AFRITUDE

Eind februari werd de HI The Hague DJ Contest gewonnen door Afritude. Dit dj-duo mag daardoor in de komende zomermaanden optreden op verschillende Haagse festivals, waaronder het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

Afritude bestaat uit twee zussen wonend in Den Haag. Hun passie voor draaien begon al op jonge leeftijd, geïnspireerd door hun vader, een internationale dj, die hen de kunst van het draaien heeft geleerd. Ze zijn te vinden op verschillende type evenementen, van schoolfeesten en bruiloften tot verjaardagen en clubfeesten.

De naam Afritude is afgeleid van de woorden ‘Africa’ en ‘Attitude’, wat beide in hun bloed zit. Met hun Curaçaose en Sao Tomese roots, opgroeiend in Nederland, hebben ze een brede muzikale achtergrond met veel kennis van diverse muziekstijlen. Ze staan bekend om hun energieke uitstraling en upliftingbeats die je de dansvloer optrekken en niet stil laten staan. Ze hebben een allround draaistijl, dus bereid je voor op een muzikale wereldreis van Afro naar Latin, van Urban tot Caribbean en meer.

Met de overwinning van de The Hague Student DJ Contest op hun naam, staan ze aan het begin van een ambitieuze dj-carrière. Hun doel is duidelijk: zoveel mogelijk mensen onvergetelijke momenten laten bezorgen met hun unieke muzikale vibes. | linktr.ee/djswithafritude

Aan de HI The Hague DJ Contest deden dit jaar vijf jonge dj’s mee. De jaarlijkse wedstrijd is bedoeld voor Haagse studenten die naast hun studie ook regelmatig achter de draaitafels staan. HI The Hague is een initiatief van Platform Student & Stad. Dit platform is een samenwerking van alle Haagse hoger onderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studenten(organisaties). Op 5 mei ben je ook welkom bij de HI The Hague Student Experience op het Malieveld, waar nog meer dj’s draaien. | www.studyinthehague.com/hi-the-hague

Sena Performers Stage