18.15-19.00 RAY GREENE

De Amerikaanse muzikant Ray Greene is geboren en getogen in Georgia. Hij groeide op met gospelmuziek, soul en r&b. Die invloeden zijn goed terug te horen in zijn eigen muziek. Op zijn soloalbum ‘Stay’ stort Ray zijn hart en ziel in een verzameling persoonlijke en emotioneel aangrijpende nummers. De songs klinken als muziek uit de hoogtijdagen van artiesten als Sam Cooke en Otis Reading.

Ray Greene: “Soulmuziek vormt de kern van deze verzameling liedjes. De plaat is echter ook sterk be├»nvloed door artiesten en muzikanten uit een scala aan verschillende genres en subgenres van soul- en r&b-muziek. Er zijn elementen van jazz, blues, gospel, pop en zelfs reggae. Tekstueel gaan de songs over het leven, de liefde en relaties.”

Naast zijn solowerk is Ray Greene vooral bekend als trombonist. Hij staat al jarenlang aan het roer van de kopersectie van Tower Of Power. Ook heeft hij opgetreden en opnames gemaakt met grootheden als Aretha Franklin, Isley Brothers en Natalie Cole. Ray is daarnaast ook leadzanger en trombonist in de liveband van gitaarlegende Carlos Santana. | www.raygreene.com

Foto: Linderpix

ASN Bank Stage