17.00-17.40 THE WISHING WELL

Rond de eeuwwisseling was er in Den Haag een zeer levendige alternatieve rockscene, met acts die ook nationaal flink aan de weg timmerden zoals Hallo Venray, Burma Shave, Suburbs, Tuesday Child, Easy Meat, Cooper en Dyzack.

Muzikanten uit die Haagse scene kwamen destijds met het idee om samen één hele grote band te vormen en door creatieve kruisbestuivingen nieuwe nummers te schrijven, te arrangeren en op te nemen. Op initiatief van Daan van der Bruggen (Musicon) en Roy Bouman werd het idee concreet gevat in een uniek project: The Wishing Well. In de jaren 2000 en 2002 werden vervolgens twee unieke albums opgenomen onder leiding van producer Maurice Bom (Mouse) in de Sahara Studio van Henk Koorn (Hallo Venray).

Er volgden CD-presentaties waarbij meerdere Wishing Well-formaties optraden, er was een tour, landelijk lovende recensies, airplay op de radio en 2 Meter Sessies bij Jan Douwe Kroeske. Het hele project leidde niet alleen tot twee prachtige albums, maar had ook blijvende invloed op de muzikale levens van alle betrokkenen.

Toen de cd’s uitverkocht waren in 2003 werd het stil rond The Wishing Well….. tot 2023. Het is tijd dat Den Haag opnieuw kennis maakt met The Wishing Well. De cd’s zijn nog steeds op, maar de originele analoge opnamebanden zijn bewaard gebleven en opnieuw gemixt en gemastered. Op initiatief van Mouse worden de albums nu opnieuw uitgebracht via de online streamingdiensten, zodat iedereen de songs kan beluisteren en een nieuwe generatie muziekliefhebbers én muzikanten kan inspireren.

En daar blijft het niet bij! Een aantal van de muzikanten heeft, op dezelfde wijze als toen, weer gezamenlijk nieuwe nummers geschreven en opgenomen in de Sahara Studio. De nieuwe EP komt uit in het voorjaar, als voorloper van de internet re-release van eerste cd’s van The Wishing Well. En op 5 mei staat het hele gezelschap weer samen op het podium bij het Bevrijdingsfestival Den Haag. Dit nu al legendarische Haagse concert mág je niet missen! | www.facebook.com

ASN Bank Stage