16.15-16.45 POKE

Resinjo Wijngaarde, beter bekend als Poke, is een van de meest energieke en entertainende artiesten van dit moment. Maar nog niet zo lang geleden zag zijn leven er heel anders uit. Voor zijn grote doorbraak werkte hij namelijk als vuilnisman. Het was zijn eerste baantje toen hij van Suriname naar Nederland verhuisde. Hij kijkt met een warm hart terug naar deze tijd. “Door deze baan heb ik heel veel geleerd”, vertelde hij eerder tegen radiozender FunX. “Ik heb geleerd wat geld is, wat hard werken is. Maar ook hard werken met liefde.”

Poke groeide tot zijn zeventiende op in Suriname en verhuisde in 2008 naar Nijmegen. Het verschil met zijn moederland was groot en het duurde dan ook even voordat hij zijn draai wist te vinden in Nederland. “Ik kwam hier en ik dacht: ‘Waar ben ik beland?’ Alle gebouwen zijn hoog hier, veel flats en het verkeer is hier anders. Dus ik moest even wennen, maar voordat ik het wist werd dit mijn thuisbasis.”

Inmiddels is Poke een succesvolle artiest met een volle agenda. Hij bracht in september 2017 zijn eerste single uit, genaamd ‘Roll it’, een samenwerking met rappers BKO en Jairzinho. Een maand later sloot hij zich aan bij platenlabel Top Notch. Grote successen volgden, zoals de singles ‘Loco’ met Yung Felix en Dopebwoy, dat de twaalfde plaats haalde in de Nederlandse Single Top 100, en het aanstekelijke ‘We gaan raket nu’ met Gerard Joling. Met zijn debuutalbum ‘Yung Pokro’ wist Poke in de top tien van de Nederlandse Album Top 100 te komen. | https://www.instagram.com/prins_poke

Foto: Rogier Alexander

Sena Performers Stage