16.00-16.45 VRIJHEIDSCOLLEGE EDSON DA GRAÇA

Het Bevrijdingsfestival Den Haag viert elk jaar de vrijheid op het Malieveld, uiteraard met concerten maar ook met inhoudelijke programmaonderdelen zoals lezingen, debatten, interviews, theater en stand-up comedy. Zo rijden er elk jaar bussen vanaf het Vfonds Busplatform op het Malieveld voor een rondje door de stad, zodat de passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen voor een inhoudelijk programma. Zo presenteren we samen met de Stichting Vrijheidscolleges op 5 mei onder meer een bijzondere bustocht met Edson da Graça.

Edson da Graça (1981) is een stand-up comedian, acteur en presentator bekend van programma’s zoals ‘Willem Wever’, ‘Nieuwe Baasjes’ en ‘Gewoon Bloot’. Da Graça spreekt in zijn Vrijheidscollege over hoe hij zich bevrijdde van financiële schulden, wat armoede en schuld kunnen betekenen voor vrijheid. Hij vertelt over welke keuzes hij zelf maakte en hoe hij zijn eigen weg vond.

“Er is veel wat je allemaal niet kan doen als je schulden hebt, als je in een arm gezin bent geboren. Dan kun je nog zoveel talent en brains hebben, je hebt dan een enorm obstakel om echt vrije keuzes te kunnen maken.” | www.vrijheidscolleges.nl

Vfonds Busplatform