15.30-16.00 REANNY

Reanny groeide op in het Amsterdamse Kraaiennest, waar ze blootgesteld werd aan allerlei verschillende creatievelingen. Deze buurt heeft Reanny gevormd tot de persoon, maar ook de artiest die ze vandaag de dag is. Haar eigen creatieve proces ontstond op haar 24e levensjaar, toen ze door middel van een studiosessie met Ocho, bekend van het muziek duo Ocho & Ibs, achter haar eigen raptalent kwam. Niet veel later woonde ze een muziekworkshop van artiest Adje bij, die haar duidelijk maakte dat ze de potentie had om een carrière als rapper aan te gaan. Dit zorgde voor grote motivatie bij Reanny, die na het binnenhalen van twee diploma’s (Marketing en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) haar focus verlegde naar muziek.

In 2022 bracht ze haar debuut ‘Bel me niet’ uit en later dat jaar zorgde ze voor grote furore op TikTok met haar nummer ‘Tas’. Reanny’s sound is te beschrijven als rebels en sexy en weerspiegelt haar missie om vrouwen zelfverzekerd te laten voelen op elk vlak in hun leven. Ze brengt een Amerikaans geluid dat Nederland nog niet eerder heeft gekend en je doet denken aan succesvolle artiesten zoals Nicki Minaj, Cardi B en City Girls. Net als deze artiesten ligt Reanny’s talent bij het brengen van ‘women empowerment’ op elke mogelijke manier. Zo wil ze dat vrouwen zich gehoord voelen in haar rapteksten, maar ziet ze zichzelf ook als een brug binnen de huidige hiphop-industrie voor andere vrouwelijke artiesten.

Naast dat ‘de vrouw’ een grote inspiratie is in de muziek die ze maakt, neemt ze ‘women empowerment’ ook mee in de verdere aspiraties die ze heeft. Reanny mag dan wel bekend staan als rapper en een grote liefde voor muziek hebben, maar haar dromen voor de toekomst zijn nog veel groter. Ze omarmt haar veelzijdigheid dan ook en profileert zich als meer dan alleen een artiest, zodat ze haar creativiteit op allerlei verschillende manieren kan laten vloeien.

Vorig jaar heeft Reanny haar allereerste EP ‘A Goddess, WBU?’ uitgebracht, waarmee ze laat zien dat ze geen blad voor haar mond neemt en niet bang is om de wereld te vertellen waar het op staat. Ook het buitenland mag zich klaar gaan maken voor Reanny, want haar ambitie om vrouwen een stem te geven reikt verder dan Nederland en kent geen grenzen. | www.instagram.com/reanny

Sena Performers Stage