14.15-14.35 BLUESIDE

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de vorig jaar vanwege corona uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De vijf finalisten van Talent Event hebben eerder al hun eigen Song For Freedom opgenomen in een professionele studio.

Blueside won één van de twee pop/rockvoorrondes van Talent Event en daarmee een plek in de finale. De meidenband bestaat uit Lizzy, Jomie en Christel. Ze maken hun eigen nummers en doen soms een aantal covers. De bandleden kunnen allemaal meerdere instrumenten bespelen. Muziek is hun passie en ze willen hier als band graag nog lang mee doorgaan.

De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022 (als de coronamaatregelen het toelaten), zoals Bevrijdingsfestival Den Haag, Schollenpop, Kaderock, Zeeheldenfestival en I Love Hiphop (voor de beste hiphopact). Ook duikt de winnaar opnieuw de Basementstudio in Den Haag in om enkele songs op te nemen. De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé.

Songs For Freedom wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Sena Performers Stage