14.00-14.45 STICHTING VLUCHTELING OEKRAÏNE BUSTOUR

Het Bevrijdingsfestival Den Haag viert elk jaar de vrijheid op het Malieveld, uiteraard met concerten maar ook met inhoudelijke programmaonderdelen zoals lezingen, debatten, interviews, theater en stand-up comedy. Zo rijden er elk jaar bussen vanaf het Vfonds Busplatform op het Malieveld voor een rondje door de stad, zodat de passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen voor een inhoudelijk programma. Dit jaar besteden we onder meer aandacht aan de Stichting Vluchteling en hun inzet voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Stap in de bus en luister naar verhalen van vluchtelingen uit Oekraïne die onlangs in Den Haag zijn komen wonen, op zoek naar veiligheid. Reisleider tijdens deze bijzondere busrit is Wouter Booij, de persvoorlichter van de Stichting Vluchteling, die in maart samen met directeur Tineke Ceelen het grensgebied van Oekraïne en Polen bezocht om daar de noodhulp voor vluchtelingen te organiseren.

“De kinderen geef je een high five, of twee. Ze zijn even vrolijk. Maar er zijn zoveel moeders met kinderen; daar valt niet tegenop te high fiven.”

Miljoenen Oekraïners zijn hun land ontvlucht sinds het begin van de vernietigende oorlog met Rusland. Stichting Vluchteling ondersteunt haar partners Intersos en twee regionale noodhulporganisaties die hulp bieden in Oekraïne en de omringende landen.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor de nationale actie ‘Samen in actie voor Oekraïne’. Stichting Vluchteling doet hieraan mee. | www.vluchteling.nl

Vfonds Busplatform