14.00-14.30 NYARKO

Praises Nyarko Asante Nyamekye, oftewel Nyarko, is een Ghanese artiest die is geboren en getogen in Nederland. Haar opkomst in de Nederlandse urban scene begon in 2020 toen ze tijdens de herstelperiode van haar sikkelcelziekte freestylevideo’s op Instagram postte. Dankzij een stamceltransplantatie is ze nu helemaal genezen en klaar om haar energieke sound met de rest van de wereld te delen.

Met haar debuutsong ‘Bang!’ maakte Nyarko een verpletterende indruk. De song werd gevolgd door andere succesvolle releases zoals de singles ‘Mood’ en ‘Birthday anthem’ en haar EP met zeven nummers getiteld ‘Vibes’.

Door haar Ghanese roots te combineren met haar Nederlandse opvoeding, biedt Nyarko’s muziek een unieke mix van culturen en talen, wat samen optelt tot een onderscheidende afro sound. Nyarko groeide op in Den Haag in een muzikaal huishouden, haar vader speelde gitaar en piano. Haar opvoeding heeft een enorme invloed gehad op haar muzikale reis. Haar liedjes bestaan uit pakkende beats, scherpe teksten en aanstekelijke energie, waardoor ze een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse muziekscène is. Niet voor niets stond Nyarko vorig jaar in de finale van de FunX Afro Talent-competitie en heeft ze opgetreden op meerdere grote festivals. Tel daarbij haar acteerdebuut in de film ‘Witte Bes’ en het beeld is compleet: van Nyarko gaan we nog heel veel zien en horen. | www.instagram.com/officialnyarko

Sena Performers Stage