13.45-14.30 TALKSHOW MET RON FRESEN

Het Bevrijdingsfestival Den Haag viert elk jaar de vrijheid, uiteraard met concerten maar ook met inhoudelijke programmaonderdelen zoals lezingen, debatten, interviews en stand-up comedy. Dit jaar werken we daarbij opnieuw samen met de Provincie Zuid-Holland. We zijn te gast in het Provinciehuis waar we in de evenementenhal een indrukwekkend programma presenteren met bijzondere sprekers.

Je bent op zondag 5 mei 2024 onder meer welkom bij een talkshow met presentator Ron Fresen. Ron ontvangt daarin drie gasten voor een gesprek over antisemitisme.

Gerry Faber is docent geschiedenis en lid van de onderwijscommissie van de Stichting Loods 24 en Joods Kindermonument. Ze gaat elk jaar met een groep scholieren naar Auschwitz.
Rob Oudkerk is oud-politicus en programmamaker, onder meer van het tv-tweeluik ‘Na 7/10, antisemitisme in Nederland’.
Shmuel Katzman is rabbijn bij het Nederlands IsraĆ«litisch Kerkgenootschap in Den Haag en vanuit die functie onder meer initiator van de cursus ‘Slimmer dan risjes – Hoe je antisemitisme te slim af kan zijn’.

De Haagse journalist Ron Fresen begon zijn loopbaan bij de regionale omroep Radio West waarvan hij een van de oprichters was. In 2004 verliet hij de omroep om bij het NOS Journaal aan de slag te gaan als politiek verslaggever. In 2021 verscheen zijn boek ‘Acht jaar Achtuur’ en kondigde Fresen aan te stoppen met zijn werk bij de NOS. Sinds vorig jaar maakt Ron als vrijwilliger radio bij de lokale omroep Den Haag FM. Ook werkte hij toen voor het eerst mee aan een van de inhoudelijke programmaonderdelen van het Bevrijdingsfestival Den Haag.

Foto: Den Haag FM

Vfonds Podium in Provinciehuis