13.45-14.05 JOAZ

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de vorig jaar vanwege corona uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De vijf finalisten van Talent Event hebben eerder al hun eigen Song For Freedom opgenomen in een professionele studio.

JOAZ is één van de vijf finalisten. Het duo won de singer/songwritersvoorronde en daarmee een plekje in de finale. Volgens de jury sprong JOAZ boven de andere drie acts uit door hun oprechte herkenbaarheid in de teksten. Die gaan over alledaagse meidendingen, “waarbij de serieuze ondertoon slim wordt verpakt met een luchtigheid die zo eigen is aan de slinger van afwisselend puberale zwaarmoedigheid en jeugdige zwierigheid”, aldus de jury. Joaz bestaat uit Zoë Tausk (gitaar en zang) en Joanne Gertenaar (viool en zang). Samen vormen zijn al drie jaar een duo. Ze schrijven sinds twee jaar hun eigen nummers en hebben nu hun eerste nummer ‘Sweater’ uit op Spotify.

De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022 (als de coronamaatregelen het toelaten), zoals Bevrijdingsfestival Den Haag, Schollenpop, Kaderock, Zeeheldenfestival en I Love Hiphop (voor de beste hiphopact). Ook duikt de winnaar opnieuw de Basementstudio in Den Haag in om enkele songs op te nemen. De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé.

Songs For Freedom wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Sena Performers Stage