13.00-13.30 BIBI BREIJMAN

Bibi Breijman is content creator, moeder, dichteres én zangeres. Haar creatieve veelzijdigheid blijkt onder meer uit het winnen van de zangwedstrijd ‘It Takes 2’ en de fotografiewedstrijd ‘Het Perfecte Plaatje’. Haar ruim 720.000 trouwe volgers op Instagram kennen haar kwaliteiten.

Als dochter van een 26-jarige Indische vader en een 20-jarige Hollandse moeder die niet lang na de geboorte van Bibi uit elkaar gingen, leerde Bibi al vroeg hoe om te gaan met lastige situaties en het moeten maken van de juiste keuzes. Ze vormen een rode draad in Bibi’s leven, maar het leverde ook veel goeds op: een onbegrensde creativiteit, doorzettingsvermogen en een grote dosis eigenzinnigheid. Van jongs af aan schrijft ze tientallen schriften vol gedichten, verhalen, brieven en songteksten, later zingt ze en staat op diverse podia.

Vorig jaar verscheen haar album ‘Luchtkasteel’ met negen zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes, waaronder de ballad ‘Bitterzoet’, het eerlijke ‘Kleine lettertjes’ en de single ‘Toverdrank’. Begin dit jaar verscheen ook de door haar geschreven titelsong van de nieuwe film van Johan Nijenhuis ‘Verliefd op Bali’.

Bibi schreef bij ‘Luchtkasteel’ een kleine autobiografie om de vaak diepzinnige teksten van het album van een toelichting te voorzien, en dat liep een beetje uit de hand. Het resultaat is een boek vol korte dagboekverhalen, intieme gedichten en foto’s, waarin Bibi haar diepste gevoelens en geheimen deelt.

Niemand maakt Bibi nog wat, niemand brengt haar nog van haar stuk, ze gaat haar eigen, zelfgekozen gang. Realistisch, met veel ruimte om te mogen zijn wie je wilt. Daar schrijft ze over, daar maakt ze liedjes over. Alles is gebaseerd op de interessante, maar ook turbulente reis die haar naar deze plek heeft geleid, te beginnen in Den Haag, waar ze is opgegroeid, haar ouders met hun verschillende achtergronden, de gewoonten, normen, waarden en patronen van de families waar haar roots liggen, de programma’s op tv waar ze aan mee heeft gedaan, haar gezin en haar relatie. In haar muziek en haar boek hoor en lees je de échte Bibi. | www.instagram.com/bibibreijman

Foto: Robin de Puy

ASN Bank Stage