Ambassadeur van de Vrijheid DJ Sam Feldt met helikopter naar Bevrijdingsfestival Den Haag

Zangeres Maan, rapper Kraantje Pappie en DJ Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Op 5 mei zijn ze – dankzij de inzet van maar liefst drie helikopters van Defensie – te zien op de veertien Bevrijdingsfestivals in ons land. Samen met ruim een miljoen bezoekers op de festivals vieren de ambassadeurs de vrijheid.

DJ Sam Feldt zit in de helikopter die dit jaar onder meer naar Den Haag vliegt. Feldt staat om 22.15 uur geprogrammeerd op het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld. “Op 5 mei wil ik natuurlijk gewoon goede, lekkere shows geven, maar hopelijk komt de boodschap achter deze datum ook over bij het publiek: we mogen blij zijn dat we zonder onderdrukking zijn opgegroeid”, aldus Sam Feldt.

Voorafgaand aan Bevrijdingsdag onderzoeken de ambassadeurs samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei verhalen over vrijheid en onvrijheid. Sam Feldt bracht tijdens zijn tour in Zuid-Afrika, een bezoek aan de townships bij Johannesburg en sprak daar met bewoners over racisme, uitsluiting en apartheid. Het verhaal van Sam is vastgelegd in een documentaire die te zien is op www.bevrijdingsfestivals.nl.

De volledige programmering van het Bevrijdingsfestival Den Haag en de Haagse vrijheidsweken – die op 12 april van start gaan – wordt bekendgemaakt op donderdag 14 maart.