10 jaar Stichting Joods Erfgoed Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Stichting Joods Erfgoed Den Haag bestaat in april alweer 10 jaar. Het jubileum wordt gevierd op zondagavond 16 april. Je bent daarbij van harte welkom.

De Haagse cabaretier Sjaak Bral zal het publiek deze avond welkom heten en uitzwaaien. Bert Vos en The Klezmer Society vullen de avond met muziek. Uiteraard wordt ook voor een drankje en hapje gezorgd.

De afgelopen 10 jaar heeft de Stichting Joods Erfgoed Den Haag tal van activiteiten ontwikkeld en georganiseerd. Ondersteuning werd gegeven aan vele herdenkingen in Den Haag. Memorabel zijn zeker ook de mr. Visserlezingen, rondleidingen door de Joodse buurt van Den Haag, de documentaires over Mau Schaap en Maurits Kiek, de nieuwe boekenreeks, muziek en cabaret op de Europese Dag van de Joodse Cultuur en de prachtige onderzoeksverhalen op de website Joodserfgoeddenhaag.nl. Velen vonden in de voorbije jaren met hun vragen de weg naar de stichting. Zij zijn geholpen met antwoorden, waarmee zij verder konden.

De inloop op zondag 16 april is vanaf 19.15 uur. Het programma eindigt om 22.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan tot 10 april via aanmeldensjedh@gmail.com (onder vermelding van code ‘HVW23’ en het aantal reserveringen).

Zondag 16 april – 19.30 uur
Entree: Gratis

Glazen Zaal
Prinsessegracht 26
2514 AP Den Haag

Info: www.joodserfgoeddenhaag.nl