Vanaf nu gratis registreren voor de Vrijheidscolleges

Boris van der Ham, Dolf Jansen, Eric Corton, Fidan Ekiz, Frank Furedi, Maarten van Rossem, Naema Tahir, Prem Radhakishun, Simone van Saarloos en Sunny Bergman geven tussen 12 maart en 5 mei bij elkaar maar liefst 39 Vrijheidscolleges, verspreid over 15 lokaties in Nederland. In Den Haag worden Vrijheidscolleges gegeven door Eric Corton, Fidan Ekiz, Sunny Bergman en Boris van der Ham.

Vrijheidscolleges kratjesHoe kijken zij aan tegen de Four Freedoms, geformuleerd in 1941 door Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Gebrek en Vrijheid van Angst? Deze vrijheden worden alom beschouwd als fundament van onze democratie.

De toegang tot de Vrijheidscolleges is gratis. De capaciteit is vaak beperkt, aanmelden is daarom verplicht. Registreren kan eenvoudig via deze pagina. Een aantal colleges is besloten, bijvoorbeeld voor leerlingen van scholen. Voor de Vrijheidscolleges die op 5 mei worden gehouden bij de Bevrijdingsfestivals hoeft niet gereserveerd te worden.