FacebookEvent

Theater: Westerbork Serenade

Woensdag 25 april – 20.15 uur

Westerbork Serenade is een toneelstuk van Edwin de Vries. Het gaat over een bijna onvoorstelbare liefdesgeschiedenis tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog. De 24-jarige Joodse vader van Edwin de Vries pleegde tijdens de Tweede Wereld oorlog in kamp Westerbork een heldhaftige verzetsdaad.

Edwin de Vries schreef Westerbork Serenade over het leven van zijn Joodse vader, toneelleider, regisseur, acteur en verzetsman Rob de Vries (1918-1969). Toen de oorlog begon, was de vader van Edwin de Vries nog geen 22 jaar. Een paar jaar later pleegde hij een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad in Westerbork. Edwin kende dit verhaal al lang maar – naar later bleek – slechts ten dele. Van de vrouw die een heel belangrijke rol speelde in deze geschiedenis hoorde hij jaren later de rest.

De zoon van Edwin, Sam de Vries (1993), is nu even oud als zijn opa toen was. Hij speelt Rob de Vries in de oorlogstijd. Zijn toenmalige vriendin wordt gespeeld door een jonge actrice. Edwin zelf speelt de rol van zijn overleden vader, die op deze geschiedenis terugkijkt. In de voorstelling speelt de Hollandsche Schouwburg ook een belangrijke rol. Rob de Vries speelde er als Joodse toneelspeler nog tot mei 1942 voor een uitsluitend Joods publiek. Totdat de schouwburg een andere, tragische rol kreeg als deportatieplaats.

Entree:
1e rang: Normaal: € 27,50
2e rang: Normaal: € 22,75
3e rang: Normaal: € 16,75
4e rang: Normaal: € 10,00
Bezoek de website voor een overzicht van de kortingsregelingen.

Bezoekadres: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag.

Meer informatie: www.hnt.nl