FacebookEvent

Wandeling: Caribische verzetshelden

Vrijdag 4 mei – 15.30 uur

Oorlogen én solidariteit reiken vaak over vele grenzen heen. Zo hebben Caribische Nederlanders een belangrijke rol gespeeld in het beslechten van de Tweede Wereldoorlog, onder meer in Den Haag.

De Caribische heldenwandeling verhaalt hoe zij levens redden door hun inzet in de strijdkrachten, het verzet en als onderduikadres. De wandeling eindigt op de plek waar Anton de Kom, George Maduro, Boy Ecury en Waldemar Nods (Sonny Boy’s vader) gevangen hebben gezeten.

Op 4 mei vindt er een bijzonder programma plaats dat start in het Haags Historisch Museum. Persoonlijke stukken van oorlogsheld George Maduro worden overhandigd aan de burgemeester om bijgezet te worden in de WOII zaal. Vervolgens kan voor 22,50 euro gebruik worden gemaakt van het heldenarrangement met lezing over Maduro in het Haags Historisch Museum, een wandeling rondom het thema Caribische verzetshelden onder leiding van Valika Smeulders en een diner in de HNT Studio’s. Afsluitend wordt de voorstelling De laatste getuigen bezocht in de Koninklijke Schouwburg.

Entree:
€ 22,50

Bezoekadres: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag.

Meer informatie: www.hnt.nl