FacebookEvent

Vrijheidscollege: Massih Hutak

Donderdag 19 april – 14.00 uur

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als uitgangspunt. Franklin Delano Roosevelt, ook bekend onder zijn initialen FDR, was de 32e president van de Verenigde Staten van 1933 tot 1945.

Zijn rede op 6 januari 1941 ging de geschiedenis is als de ‘Four Freedoms’ rede: Roosevelt formuleerde vier vrijheden die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de freedom of fear, freedom from want, freedom of speech & expression en de freedom of worship.

De Vrijheidscolleges in Den Haag worden dit jaar gegeven door Massih Tuhak, Fresku, Jan Terlouw en Lucas De Man.

Vrijheidscollege Massih Hutak
Massih Hutak is rapper en schrijver uit Amsterdam-Noord en columnist op NPO Radio 1 en in Het Parool. Hij gaf vier jaar les op vmbo-scholen in heel Nederland, maar stopte om zich volledig te storten op zijn grote passie: muziek. Hij geeft rap- en schrijfworkshops waarin hij tolerantie, politiek, religie, vrijheid en seksualiteit bespreekt. Met zijn campagne ‘Kantel de Macht’ moedigde hij in 2017 jongeren aan te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Entree:
GRATIS (Reserveren verplicht via www.prodemos.nl)

Bezoekadres: ROC Mondriaan, Henri Faasdreef 194 (Leidschenveen), 2492 JP Den Haag.

Meer informatie: www.prodemos.nl