FacebookEvent

Vrijheidscollege: Jan Terlouw

Vrijdag 20 april – 13.30 uur

LET OP: Deze activiteit is uitverkocht.

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als uitgangspunt. Franklin Delano Roosevelt, ook bekend onder zijn initialen FDR, was de 32e president van de Verenigde Staten van 1933 tot 1945.

Zijn rede op 6 januari 1941 ging de geschiedenis is als de ‘Four Freedoms’ rede: Roosevelt formuleerde vier vrijheden die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de freedom of fear, freedom from want, freedom of speech & expression en de freedom of worship.

De Vrijheidscolleges in Den Haag worden dit jaar gegeven door Massih Tuhak, Fresku, Jan Terlouw en Lucas De Man.

Vrijheidscollege Jan Terlouw
Jan Terlouw is schrijver en oud-politicus. In de jaren ‘70 was hij voor D66 lid van de Tweede Kamer en vervolgens Minister van Economie, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer. Naast zijn politieke carrière, schreef Jan Terlouw met veel succes kinderboeken: ‘Koning van Katoren’ (Gouden Griffel en verfilmd), ‘Briefgeheim’ en ‘Oorlogswinter’ (verfilmd) zijn de bekendste. Ook schreef Terlouw met zijn dochter Sanne detectives. Eind 2016 hield hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een bewogen pleidooi voor meer onderling vertrouwen, zijn ‘touwtje uit de brievenbus’ maakt veel indruk.

Entree:
LET OP: Deze activiteit is uitverkocht.

Bezoekadres: Vredespaleis, Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag.

LET OP: Inloop vanaf 13.00 uur in verband met beveiligingsscan.

Meer informatie: www.prodemos.nl