FacebookEvent

Vrijheidscollege Fidan Ekiz en Sunny Bergman

Woensdag 19 april – 20.00 uur – GRATIS

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. De Vrijheid van Meningsuiting en van Religie, en de Vrijwaringen van Gebrek en Angst. Deze serie bestaat uit vier lezingen.

Op woensdag 19 april geven Fidan Ekiz en Sunny Bergman het tweede Vrijheidscollege van 2017 over Vrijheid van gebrek en angst, vrijheid en onvrijheid van racisme.

Fidan Ekiz is journaliste, tv-host, columniste en documentairemaakster. Ze studeerde journalistiek in Utrecht en ging na haar studie aan de slag als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Hiervoor berichtte ze tijdens de Irak-oorlog in 2003 als oorlogscorrespondent. Later werd ze Turkije-correspondent voor RTL-nieuws en de kranten van de Geassocieerde Persdiensten, met standplaats Istanbul.
Samen met Kees Schaap maakte ze in 2009 voor de VARA de vijfdelige documentaireserie ‘Veerboot naar Holland’ over het immigratieverhaal van enkele Turkse gezinnen in het dorp Rozenburg, waaronder ook dat van haarzelf. Hiermee won ze de Erasmus EuroMedia Award en de Rotterdamse Persprijs. Ook maakte ze voor de VARA de documentaire ‘Ik zie een verre reis’. Verder is Fidan presentatrice en treedt met enige regelmaat op als tafeldame bij ‘De Wereld Draait Door’.

Sunny Bergman is actrice, programmamaker, verslaggever en documentairemaakster. In haar documentaires laat ze zich vaak inspireren door haar eigen leven. Haar omstreden documentaire ‘Beperkt houdbaar’ zet scherpe kanttekeningen bij het huidige schoonheidsideaal, waarin plastische chirurgie steeds gewoner wordt. In haar nieuwste documentaire ‘Wit is ook een kleur’ onderzoekt ze de moraal van de ‘weldenkende’ elite. Waarom voelen veel witte mensen zich verongelijkt of worden ze zelfs boos als het over racisme en witte privileges gaat?

Fidan Ekiz spreekt over vrijwaring van gebrek en angst en Sunny Bergman over vrijheid en onvrijheid vanuit het oogpunt van racisme. Aanmelden via www.vrijheidscolleges.nl

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Hofweg 1-H, 2511 AA Den Haag

Meer informatie: www.vrijheidscolleges.nl