Vrijheidscollege Eric Corton

Donderdag 20 april – 14.00 uur – BESLOTEN

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. De Vrijheid van Meningsuiting en van Religie, en de Vrijwaringen van Gebrek en Angst. Deze serie bestaat uit vier lezingen.

Op donderdag 20 april wordt een besloten Vrijheidscollege gegeven door Eric Corton over vrijheid in de breedste zin van het woord.

De carrière van deze (stem)acteur, zanger, presentator en radio-DJ begon op de Toneelschool in Maastricht. Tussen 1995 en 2005 heeft hij gewerkt voor Veronica, bij programma ‘20 Plus’ en later als presentator van het muziekprogramma ‘t Dak Eraf’. Hij presenteerde programma’s voor de BNN en VPRO. In 2011 ontving hij de Pop Media Prijs. Verder is Cirton ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis, waarvoor hij diverse landen in Afrika bezoekt en zo aandacht vraagt voor zogenaamde stille rampen (malaria, weeskinderen van aidsouders). In zijn vrije tijd is hij groot wielerfan en zit ook zelf regelmatig op de fiets. Naast acteren en presenteren schrijft Corton ook boeken en columns, houdt hij lezingen en maakt hij muziek.

Entree:
BESLOTEN

Bezoekadres: Aspasialaan 19, 2493 WN Den Haag

Meer informatie: www.vrijheidscolleges.nl