FacebookEvent

Vrijheid op het Plein met Paco Ŝako

Zaterdag 5 mei – 11.00 tot 18.00 uur

Op 5 mei staat de maandelijkse markt, geïnspireerd op de Franse Markt, Le Marie Marché met wel een heel bijzondere aanwinst op het Plein in Den Haag. Speciaal voor deze dag plaatst de Nederlandse kunstenaar Felix Albers zijn nieuwe kunstinnovatie ‘Paco Ŝako’, oftewel ‘vredesschaken’ bij de verzameling aan producten die maandelijks op het Plein te verkrijgen zijn bij Le Marie Marché. Gebaseerd op het alom bekende schaakspel, slaan de Paco Ŝako stukken elkaar niet, maar omarmen ze elkaar. Een mooie uiting op de dag van de vrijheid.

Kunstenaar Felix Albers ontwierp het spel om zijn zoon een vreedzamere versie te leren van het geliefde en bekende spel. Gecreëerd vanuit het idee dat schaken vrede, vriendschap en samenwerking uit kan beelden, slaan de stukken elkaar niet, maar omarmen ze elkaar. Het kunstzinnige en sierlijke ontwerp, waarbij de stukken als ware in een dans samen komen, geeft een geheel nieuwe dimensie en geest aan het schaakspel. Op Bevrijdingsdag zal de kunstenaar het spel introduceren op het Plein als gast van Le Marie Marché.

Le Marie Marché is een plek waar zowel lokale als dagjesmensen zich thuis voelen. Je vindt er veel mooie foodkramen en seizoensgebonden lifestyle artikelen met ook vintage en brocante. Le Marie Marché wekt een vakantiegevoel op zoals je deze kent op de Mediterrane markten.

Haagse artiesten
Onder begeleiding van de deuntjes, veelal chansons, door Vinyl DJ Abstract Blond is het struinen langs de bijzondere kraampjes een feest. Luister naar de romantische songs van ‘Music by Marly’ of de jazzy sounds van Robert Berger. In een kleinere setting van de marché wordt het oor ook altijd gestreeld door Franse klanken.
Cést la vie!

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Plein,Den Haag.

Meer informatie: www.lemariemarche.nl