FacebookEvent

VN-expositie One Planet

Museon – vanaf GRATIS

Het Museon laat in de activerende expositie ‘One Planet’ zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met ‘One Planet’ vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers worden geïnspireerd, kunnen meedenken en zelf tot actie over gaan. En zo een held op onze planeet worden.

Centraal in de expositie staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, die tot een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moeten leiden. De Verenigde Naties hebben vanwege deze expositie het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Het zestiende Duurzame Ontwikkelingsdoel van de VN betreft Vrede en Gerechtigheid. In ‘One Planet’ staan vluchtelingen centraal. Een veilige en goede leefomgeving was en is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Op sommige plekken is het dusdanig onveilig dat mensen besluiten huis en haard achter te laten en te vluchten. Er kunnen verschillende redenen zijn om te vluchten, zoals oorlog, armoede, discriminatie of zelfs klimaatverandering.

Entree:
Volwassenen: € 12,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar: GRATIS
Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 7,00
Jeugd 12 t/m 18 jaar: € 9,00
Gezinskaart: € 36,00
CJP: € 7,50
Museumkaart: GRATIS

Bezoekadres: Museon, Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag

Meer informatie: www.museon.nl