FacebookEvent

Tweede Wereldoorlogzaal

Haags Historisch Museum – vanaf GRATIS

Op de toepasselijke datum van 4 mei 2014 opende het Haags Historisch Museum de Tweede Wereldoorlogzaal. De Tweede Wereldoorlog heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op Den Haag. Sporen in het stadsaanzicht zijn nog altijd aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de Atlantikwall, bunkers in de duinen en het stratenpatroon na het bombardement op Bezuidenhout. Den Haag had na Amsterdam de grootste Joodse Gemeenschap in Nederland. 11.000 Haagse joden zijn afgevoerd en op transport gesteld naar vernietigingskampen.

Deze ingrijpende gebeurtenissen krijgen nu permanent aandacht in het museum. In de Tweede Wereldoorlogzaal komt een aantal aspecten van de oorlog aan bod, waaronder het dagelijks leven, de Atlantikwall, het bombardement op Bezuidenhout en de Jodenvervolging. Daarnaast is een selectie 3D-foto’s van verzetsfotograaf Wim Berssenbrugge te zien. Ook worden persoonlijke eigendommen tentoongesteld, zoals een sierkettinkje en twee vazen die uit de as van Bezuidenhout zijn gehaald.

Speciaal voor kinderen is er een Kinderspoor door de vaste opstelling. Net als Berssenbrugge zien de kinderen stiekem van achter het gordijn en een muurtje de lancering van de V2 raket en het bombardement op Bezuidenhout en ervaren de impact van wat hij zag.

Entree:
Volwassenen: € 10,00
Kinderen jonger dan 6 jaar: GRATIS
Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 2,75
CJP/Cultuurkaart/Haagse Studentenpas/PEP-pas: € 5,00
Museumkaart, ICOM, Ver. Rembrandt, Lerarenpas: GRATIS
Ooievaarspas, Rotterdampas: GRATIS
Groepen (vanaf 10 personen): € 6,00

Bezoekadres: Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag

Meer informatie: www.haagshistorischmuseum.nl