FacebookEvent

Theater: The Bright Side of Life

Woensdag 25 april – 20.15 uur

Theater Utrecht presenteert samen met theatermaker Bright Richards The Bright Side of Life: een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Bright was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Wilt u een vluchteling/statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor uzelf en een vluchteling. In aanloop naar de voorstelling zullen we u per mail op de hoogte brengen hoe u uw introducé ontmoet en wat er voor jullie georganiseerd wordt rond de voorstelling.

Entree:
Normaal: € 17.50
Uitpas: € 16.00
CJP: € 14.00
Student: € 14.00
Jongeren tot 27 jaar: € 14.00
Extra kaart voor vluchteling: € 17.50

Bezoekadres: Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag.

Meer informatie: www.hnt.nl