Songs of Freedom

Zaterdag 29 april – diverse locaties en tijden – GRATIS

“Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds”
Bob Marley

Geinspireerd door het nummer ‘Redemption song (song of freedom)’ van Bob Marley wordt in het kader van de Haagse Vrijheidsweken een bijzondere tour door de stad opgezet waarbij drie singer/songwriters hun ‘songs of freedom’ laten horen aan het Haagse publiek.

Emil Landman, a balladeer en Kirsten Berkx (Lady Dandelion/The Voice) starten zaterdag 29 april om 10.00 uur op het Loosduinse Hoofdplein en reizen vanaf daar naar het Oranjeplein (11.30 uur), Regentesseplein (13.00 uur), Tweede Haven (14.30 uur) en de Theresiastraat (16.00 uur).

Marinus de Goederen, alias a balladeer, staat bekend om zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten. Zo zingt hij over presidentsvrouw Jackie Kennedy, pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. Zijn solo-cd ‘Sorry, kid’ uit 2010 is zijn meest persoonlijke tot nu toe, met titels als ‘Why Hitler loved his dog’ en de hit ‘Swim with Sam’.

‘Colours And Their Things’ is de titel van het debuutalbum van Emil Landman. Het staat vol met bonte, kleurrijke verhalen, die Landman verzamelde op een lange reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma City en Chicago. De verhalen vertaalden zich in liedjes die vervolgens werden opgenomen met producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun).

Kirsten Berkx is bekend van het televisieprogramma ‘The Voice of Holland’ en van de groep Lady Dandelion. Deze band werd in 2013 geformeerd door zangeres Kirsten Berkx en multi-instrumentalist en producer Sietse van Gorkom. Samen brachten zij in 2014 het album ‘Funambulism’ en in 2016 de EP ‘Wonderlands’. Tijdens de Songs of Freedom-tour treedt Kirsten solo op.

Entree:
GRATIS

Meer informatie: www.haagsevrijheidsweken.nl