FacebookEvent

Hoe is het om te moeten vechten als kindsoldaat?

Zaterdag 22 april – 14.00 uur – AFGELAST/CANCELLED

De meesten van ons kennen oorlogen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg afspelen. Het Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via een spannende ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten vluchten. Sinds februari is deze ervaringsreis vernieuwd: je ontmoet nu na de reis (virtueel) acht vluchtelingen die hun persoonlijke verhaal vertellen.

Speciaal voor de Vrijheidsweken organiseert Humanity House een bijzondere aanvulling op de ervaringsreis. Bruce Cerew, een van de acht vluchtelingen die te zien is in het museum, komt vertellen over zijn leven als kindsoldaat, over zijn vlucht en zijn leven nu. Er is alle ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

Bruce werd geboren in Nigeria. Op zijn twaalfde vluchtte hij weg van zijn gezin en belandde hij in Liberia. Daar werd hij ontvoerd door rebellen en moest hij vechten als kindsoldaat. Uiteindelijk wist hij te ontsnappen. In 2000, na een lange omzwerving, belandde hij via mensensmokkelaars in Nederland.

AFGELAST

Bezoekadres: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag

Meer informatie: www.humanityhouse.org