Herdenking in Haagse Kunstkring

Vrijdag 4 mei: 19.50 uur

Dagboeken, gedichten, een babyboek, een kort verhaal. Dat en meer zijn de grondstoffen voor de dodenherdenking in de Haagse Kunstkring op de avond van 4 mei. ‘Een verre ochtend, middag, nog af en toe te horen…’ is de titel van deze herdenking. De regel komt uit een gedicht van Gerrit Vennema. Hij is een van de acht schrijvers, dichters en acteurs, allen lid van de Kunstkring, die hun eigen ondervindingen met de dood in oorlogstijd onder woorden brengen.

Zo vertelt acteur Eric Schneider, acht jaar oud toen de Japanners Indië bezetten, wat de oorlog aanrichtte in hun gezin. Jeugdboekenschrijver Henk van der Winden maakt het publiek deelgenoot van notities uit het babyboek dat zijn moeder in zijn geboortejaar 1945 bijhield. Acteur Piet van der Pas leest een kort verhaal van Hans Muiderman, die op een Litouws kerkhof werd getroffen door het graf van een zeventienjarige jongen.

En er is meer: een moeder in de Haagse winter van ’44/45, een herinnering aan een herdenking van de Eerste Wereldoorlog lang geleden, een dagboek van een vader in een jappenkamp.
Gitarist Marco Kreiken speelt tijdens de voorstelling stukken van Villa Lobos, Bach, Barrios, en de Falla. Dit alles tegen de achtergrond van projecties van schiderijen van Jan Voets.

Acteurs: Piet van der Pas, Anita Poolman, Eric Schneider, Ellen Verheij. Schrijvers: Hans Franse, Paul Marcus, Hans Muiderman, Jill Stolk, Gerrit Vennema en Henk van der Winden. Gitarist: Marco Kreiken. Met projectie van schilderijen van Jan Voets

Aanvang 19.50 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na aanvang geen toegang.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

Meer informatie: www.haagsekunstkring.nl