FacebookEvent

Hague Talks: Oorlogsslachtoffers wereldwijd

Donderdag 4 mei – 19.00 uur – UITVERKOCHT

Op 4 mei staat ook het Humanity House stil bij de vele oorlogsslachtoffers toen, maar vooral nu. Met gasten Michaela DePrince, Samer al-Kadri en Grant Dawson wordt gesproken over hun inzet voor een veiligere en rechtvaardigere wereld. Ballerina Michaela DePrince en uitgever/kunstenaar Samer al-Kadri weten uit ervaring hoe het is om in een oorlog te moeten (over)leven.

Michaela verloor haar ouders in de burgeroorlog in Sierra Leone en werd op haar vierde geadopteerd door een Amerikaans echtpaar. Ze volgde haar droom en werd danseres bij het Nationale Ballet. Ook is zij ambassadeur van War Child.

Samer vluchtte van Damascus naar Istanbul en richtte daar de Arabische boekhandel en ontmoetingsplaats Pages op. Tegenwoordig verblijft hij in Nederland. Op 12 juni opent hij, in
samenwerking met het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst, in de Prince Claus Fund Gallery te Amsterdam zijn Pop-Up Pages Bookstore Café.

Derde gast Grant Dawson is werkzaam bij de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Samen met het publiek zullen zij ingaan op de situatie van oorlogsslachtoffers en de rol die ieder van ons kan spelen voor deze mensen. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen.

HagueTalks is een interactieve debatserie over onderwerpen die te maken hebben met vrede en gerechtigheid. Het is een initiatief van Peace and Justice en vindt meerdere
keren per jaar plaats in het Humanity House.

Entree:
UITVERKOCHT

Bezoekadres: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA, Den Haag

Meer informatie: www.humanityhouse.org