Haags-Caribische oorlogshelden

Zaterdag 29 april – 15.00 uur – € 10,00 (ook op woensdag 3, donderdag 4 en zaterdag 6 mei

Oorlogen én solidariteit reiken vaak over vele grenzen heen. Zo hebben Caribische Nederlanders een belangrijke rol gespeeld in het beslechten van de Tweede Wereldoorlog, onder meer in Den Haag. Deze Caribische heldenwandeling verhaalt hoe zij levens redden door hun inzet in de strijdkrachten, het verzet en als onderduikadres. De wandeling eindigt op de plek waar Anton de Kom, George Maduro, Boy Ecury en Waldemar Nods (Sonny Boy’s vader) gevangen hebben gezeten. Dit gebouw wordt nu bewoond door oorlogsslachtoffers uit hedendaagse conflictgebieden, die u gastvrij onthalen met hun eigen verhalen over hoop. Afstand: 3 kilometer, 4 kilometer als u terugloopt naar het George Maduroplein.

In het Poortgebouw staat een tentoonstelling over helden en de buurt van wijkvereniging Duttendel & Wittebrug en zijn korte films te zien over George Maduro en het Oranjehotel.

De 4 mei wandeling is deel van de jaarlijkse herdenking van wijkvereniging Duttendel & Wittebrug. Deze vindt plaats op het Han Stijkelplein om 19.45 uur en wordt voorafgegaan door een maaltijd.

Aanmelden: info@pasadopresente.nl

Entree:
€ 10,00

Bezoekadres: Start bij het standbeeld van George Maduro op het George Maduroplein voor Madurodam. Eindpunt is het Poortgebouw van P.I. Haaglanden locatie Scheveningen, Pompstationsweg 32.

Meer informatie: www.pasadopresente.nl