FacebookEvent

Film: Lost in Libanon

Donderdag 3 mei – 19.30 uur

Elk jaar vieren we op 5 mei vrede en vrijheid. Dit is op veel plekken in de wereld nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wat doet dit met mensen voor wie dit de dagelijkse realiteit is? Hoe kom je tot rechtvaardigheid en verantwoording in tijden van conflict? Hoe bouw je daarna weer een nieuw leven op en is verzoening mogelijk? Het Humanity House onderzoekt deze vragen in diverse documentaires en gesprekken in mei.

De documentaire ‘Lost in Lebanon’ vertelt het verhaal van vier Syriërs die hun uiterste best doen een nieuw leven op te bouwen in Libanon. Een intiem portret over de kracht van Syriërs die alles kwijt zijn geraakt door de voortdurende oorlog, maar niet opgeven. Na de film is er een nagesprek met de makers Georgia en Sophia Scott en met directrice Tineke Ceelen van de Stichting Vluchteling, die onlangs nog naar Libanon reisde.

In Libanon wonen meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen. Zij moeten een nieuw bestaan opbouwen in onmogelijke omstandigheden. ‘Lost in Lebanon’ laat het verhaal zien van vier van hen. Stuk voor stuk verhalen over verlies en verdriet, maar ook over inspiratie en hoop. Zo zien we Sheikh Abdo, die zijn eigen school opricht en onderwijs geeft aan Syrische kinderen. Ook volgen we de vrijwillige leraar Nemr, zelf nog maar een tiener. Verder zien we de kunstenaar Mwafak, die in onzekerheid probeert te overleven in de straten van Beiroet zonder geldige papieren. De vierde is architect Reem, die zelfvoorzieningsprogramma’s organiseert voor nieuwe vluchtelingen.

Humanity House organisert dit programma in samenwerking met Stichting Vluchteling in aanloop naar Nacht van de Vluchteling, van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018. In het holst van de nacht lopen dan duizenden deelnemers een veertig kilometer lange sponsorloop. Het geld gaat naar de opvang van vluchtelingen wereldwijd.

Entree:
Regulier: €7,50
CJP, student of 65+ €4,50
Ooievaarspas €3,75

Bezoekadres: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag.

Meer informatie: www.humanityhouse.org