Expositie: Joods Scheveningen 1940-1945

In de voormalige commandobunker aan de Badhuisweg organiseert kunstenaar André van Kruijssen in samenwerking met de de Stichting Atlantikwall Museum de schilderijententoonstelling ‘Scheveningen 1940-1945. De slachtoffers en hun wereld’.

Van Kruijssen is voorzitter van de Stichting Nooit Meer en schrijver van het boek ‘Scheveningen 1940-1945; De slachtoffers en hun wereld’. Onder de noemer ‘Verdriet’ hebben zijn schilderijen als thema de Jodenvervolging.

Naast deze schilderijen is in de tentoonstellingsruimte een aantal foto’s en documenten te zien uit een onlangs aangetroffen Verkade-blik. Dit blik werd tijdens werkzaamheden aan een woning in de Cillierstraat te Den Haag gevonden. De foto’s en documenten bleken na onderzoek afkomstig te zijn van de Joodse familie Frank-Mogendorff die van 1929 tot 1942 op het adres Kapelweg 19 in Scheveningen heeft gewoond.

De tentoonstelling van de schilderijen en de documenten vindt plaats in de voormalige Commandobunker aan de rand van de Nieuwe Scheveningse Bosjes in Den Haag. Vanuit deze plaats voerde de Verteidigungsstab van de Duitse bezetter het commando over de ‘Stützpunktgruppe Scheveningen’ .

De bunker is iedere zondag van maart tot oktober van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Entree:
Normaal: € 3,00
Jeugd: € 1,00

Bezoekadres: Badhuisweg ter hoogte van nummers 119-133, 2597JM Den Haag, naast koffiehuis De Boshut.

Meer informatie: www.atlantikwallmuseum.nl