Diggy Dex

Achter het pseudoniem van rapper/producer Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Vorig jaar verscheen zijn vijfde studioalbum ‘Golven’. Met zijn optreden op het Malieveld ondersteunt Diggy Dex de organisatie MasterPeace, een internationale vredesbeweging die met muziek, kunst en evenementen miljoenen mensen en bedrijven actief wil betrekken bij het terugdringen van conflicten en het bouwen van vrede.

“Muziek is voor MasterPeace een uniek middel om mensen te laten zien, voelen en horen dat we tegenstellingen kunnen overbruggen. Onze visie is dat er 7 miljard talenten zijn en niet 7 miljard problemen. Muziek maakt het voor ons mogelijk om miljoenen mensen samen te laten genieten en te inspireren om samen te bouwen in Utrecht, Wageningen, Den Haag, in New Delhi, Nairobi, Mexico City. De kracht van muzikale verbinding benutten we nu in meer dan 40 landen!”

“Wij zijn enorm trots dat Diggy Dex een van onze ambassadeurs is. Zijn positieve boodschap laat hij horen en maakt dat je letterlijk en figuurlijk niet stil kan staan en niets doen. Deze reactie bracht hij ook teweeg bij een workshop met jongeren uit een AZC. Zij staan nu aan zijn zijde op het podium bij het Bevrijdingsfestival om hun verhaal al rappend met je te delen. Diggy Dex en MasterPeace willen je hiermee inspireren om ook jouw talenten in te zetten om vrijheid en verhaal te verspreiden.”

Sena Performers Stage | 16.15-16.55 uur

logo_masterPeace_inspired_by-horizontal