FacebookEvent

Bouwen aan Vrijheid

Zondag 30 april – 15.00 uur – € 11,00

Vincent van Gogh Experience organiseert een wandeling met het thema ‘Bouwen aan Vrijheid’. Centraal staat het begrip vrijheid door de eeuwen heen met een duidelijke nadruk op de Gouden Eeuw, het ultieme symbool van het leven in vrijheid door de inwoners in de succesvolle rijke Republiek.

De wandeling is vanaf het Van Balckeneynde Huis aan de Dunne Bierkade tot het Van Balckeneynde Huis op het Plein. De gebouwen en paleizen van de stadstimmerman Van Balckeneynde vormen een belangrijk element hierin. Het begint met een rondleiding in het prachtige grachtenpand. Ook het verhaal over het meenemen van Potters stier door Napoleon wordt hier even aangestipt.

Vanuit het Van Balckeneynde Huis voert de wandelroute langs de grachtengordel die door Prins Maurits werd gegraven ten tijde van de tachtigjarige oorlog. Via het huis van Spinoza (verhaal van zowel de filosoof uit de Gouden Eeuw als de bezetting van het pand tijdens WOII), langs de plaquette over de Joodse deportatie door het oude havenkwartier naar de Prinsegracht. We lopen langs diverse bestuursorganen van de Republiek (stadhuis, binnenhof) om uiteindelijk op het Plein aan de voet van de Vader des Vaderlands met zijn trouwe viervoeter te eindigen voor een reconstructie van het Plein vol gebouwen van Van Balckeneynde.

Entree:
€ 11,00

Bezoekadres: Jan van Goyenhuis Dunne Bierkade 16a, 2512 BC Den Haag

Meer informatie: www.vincentvangoghexperience.com