FacebookEvent

Bill Baker’s Big Band: Glenn Miller Tribute

Vrijdag 5 mei – 20.15 uur – vanaf € 5,00

Op Bevrijdingsdag verzorgt de bekende Bill Baker’s Big Band het openingsconcert van het Zuiderparktheater. Onder leiding van oprichter Wim Zweekhorst wordt repertoire van de fameuze Amerikaanse big band Glenn Millers Army Air Force ten gehore gebracht. Bill Baker’s Big Band speelt niet alleen de bekende tophits zoals ‘In the mood’, maar laat u ook kennis maken met de minder bekende nummers van de big band.

De Bill Baker’s Big Band werd in 1986 opgericht door Wim Zweekhorst. Zweekhorst heeft een muzikale achtergrond: zijn vader was dirigent en thuis werd dagelijks naar radio-orkesten op de radio geluisterd. Dat leidde ertoe dat Zweekhorst in verschillende big bands speelde en in 1986 zijn eigen big band oprichtte onder de naam Bill Baker’s Big Band. De big band van Zweekhorst heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Glenn Miller: een bekende Amerikaanse bigbandleider uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Daarnaast speelt de band ook muziek van andere bekende big bands, zoals Duke Ellington, Tommy Dorsey, Harry James en Benny Goodman. De Bill Baker’s Big Band heeft een uitgebreide staat van dienst. Tot dusver werd de band al vier keer uitgenodigd voor het Glenn Miller Festival in Clarinda (Iowa) in de Verenigde Staten. Daarnaast speelde de big band ook in landen als Indonesië, Singapore, China, Engeland, Duitsland en België.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1944, verdween Glenn Miller op mysterieuze wijze. Er wordt aangenomen dat hij tijdens een vlucht naar Engeland in slecht weer terechtkwam waardoor het vliegtuigje waarin hij vloog neerstortte in Het Kanaal.

Entree:
Regulier: € 12,00 (consumptie inbegrepen)
Ooievaarspas: € 5,00 (consumptie niet inbegrepen)

Meer informatie: www.zuiderparktheater.nl