FacebookEvent

Expositie: Relating to refugees

Gezichten die hoop en wanhoop uitdrukken, leeggelopen reddingsboten, afgedankte zwemvesten, geïmproviseerde steden en het dagelijks bestaan in vluchtelingenkampen. Dat alles kun je zien op duizenden iPhone foto’s die twee zalen van het Humanity House bedekken. De wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei maakte de foto’s tijdens zijn bezoeken aan vluchtelingenkampen in Duitsland, Griekenland, Turkije, Libanon, Jordanië, Israël, Gaza en Kenia. Samen geven de beelden van Relating to Refugees de immense omvang van de vluchtelingencrisis weer.

Als politiek vluchteling voelt Ai Weiwei zich verwant met de groeiende stroom migranten die Europa probeert te bereiken. Hij documenteert de migratie van honderdduizenden individuen die zijn gevlucht voor de onderdrukking door het systeem en vervolgens vaak stuiten op de strenge asielprocedures en de xenofobie van een ander systeem.

Doordeweeks kan het zijn dat (een deel van) de tentoonstelling niet toegankelijk is. Wil je er zeker van zijn dat je alles in zijn geheel kan bezichtigen, neem dan vooraf contact op via: info@humanityhouse.org.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag.

Meer informatie: www.humanityhouse.org