Fresku, Massih Hutak, Jan Terlouw en Lucas De Man geven Vrijheidscolleges in Den Haag

Ook in 2018 worden verspreid door het land Vrijheidscolleges gegeven. In Den Haag gebeurt dat tijdens de Haagse Vrijheidsweken, die dit jaar van vrijdag 13 april tot en met zaterdag 5 mei plaatsvinden. De Haagse sprekers zijn Fresku, Massih Hutak, Jan Terlouw en Lucas De Man. In totaal worden in elf provincies 38 colleges gegeven. Iedere spreker gaat in zijn of haar college in op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek.

Vrijheidscolleges Den Haag 2018Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Dagelijks worden we overspoeld met nieuws waaruit deze kwetsbaarheid blijkt. De in 1941 door Roosevelt geformuleerde Four Freedoms blijken anno 2018 nog steeds actueel en relevant. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving gebaseerd is. Waarden die ons voorhouden hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar. Vrijheidscolleges wil aan de hand van deze Four Freedoms een bijdrage leveren aan het debat over vrijheid en actuele onderwerpen agenderen. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld.

De Vrijheidscolleges worden georganiseerd door de Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals van Overijssel, Utrecht, Wageningen, Brabant, Zeeland, Flevoland, Friesland, Amsterdam, Drenthe, Groningen, de Haagse Vrijheidsweken (Bevrijdingsfestival Den Haag en ProDemos) en het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. De colleges zijn op een enkele na gratis toegankelijk. Sommige colleges zijn besloten, bijvoorbeeld op scholen. Reserveren kan vanaf 1 maart via www.vrijheidscolleges.nl. De Vrijheidscolleges 2018 worden gegeven door Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell.

Den Haag

donderdag 19 april, Haagse Hogeschool: Fresku
donderdag 19 april, ROC Mondriaan, Den Haag: Massih Hutak
vrijdag 20 april, Vredespaleis, Den Haag: Jan Terlouw
zaterdag 5 mei, Bevrijdingsfestival Den Haag: Lucas De Man

www.vrijheidscolleges.nl